Araç Ağır Bakım

Araç Ağır Bakım

Ağır bakım hizmetleri tüm araçlar için gerekli bakım çalışmaları arasında yer alır.

Uzun süre yollarda olan ve 90-100 bin km gibi uzun yol alan araçlarda bu tür bakım çalışması uygulanır. Kapsamlı bir servis tarafından etraflıca sunulan bakım hizmeti, aracın sorunlarını giderir ve yenilenmesine katkı sağlar. Bu tür bakımlarda aracın pek çok noktası uzmanlar tarafından gözden geçirilir. Tamir ve değişim çözümleri işle araçların daha güvenli olması sağlanır.

Ağır Bakım Çalışmaları Neleri Kapsar?

Adana ağır bakım çözümleri ile gündeme gelen servisimiz aracınızın performansını yükseltecek adımlar atar. Burada bakımın süreci zaman olarak değil km mesafesi olarak takip edilir. Bakım süreci geldiğinde:

·        Triger kayışı kontrol ve değişim,
·        Debriyaj ve balata seti kontrol ve değişim,
·        Araç süspansiyon sistemi kontrol ve değişim,
·        Fren sistemleri kontrol ve balata değişim,
·        Araç conta ve keçeleri kontrol ve değişim,
·        Rot balans ayarı,
·        Motor kontrolü ve revizyon,
·        Şanzıman yağı kontrol ve değişim,
·        Aydınlatma unsurları kontrol ve değişim, uzmanlarımız tarafından yapılır.

Aracınız bu tür kapsamlı bir bakımdan sonra daha diri ve yüksek performanslı hale gelir.

Ağır Bakım Hizmeti Kaç Saat Sürer?

Araba ağır bakım süreci genelde 1 gün içinde tamamlanır. Zaman olarak yaklaşık 4-6 saat arasında işlem tamamlanır ve aracın servisten çıkması söz konusu olur. Eğer motor revizyon gibi kapsamlı çalışmalar gerekiyorsa o zaman aracın serviste kalma süresi biraz uzayabilir.

İyi ve kapsamlı bir ağır bakım için servisimize ve uzman ekiplerimize güvenebilirsiniz. Aracınızı teslim aldıktan sonra en kaliteli ve gelişmiş teknolojileri kullanarak hizmet veririz. Bakım işlemleri tamamlandıktan sonra aracınızda önemli bir değer artışına tanıklık edebilirsiniz. Eğer aracınız düzenli, olarak periyodik bakımlara tabi tutuluyorsa o zaman ağır bakım sürecinin birkaç saat içinde tamamlanması ve aracın servisten çıkması mümkün olacaktır.

Ağır Bakım Kaç Km Mesafede Yapılır?

100 bin ağır bakım, adından da anlaşılacağı üzere bu mesafede yapılan kapsayıcı bir bakım şeklidir. Araç bakım onarım konusunda en detaylı çalışmalar bu tür bakımlarda yapılır. Bakımda tespit edilen sorunların çözüme ulaşması için, uzman ekiplerimiz en detaylı değerlendirmeleri yapar. Tamir ve parça değişim çalışmaları ile aracınızda tespit edilen sorunların giderilmesini sağlarız. Eğer ekonomik ve güvenilir bir bakım hizmetinden istifade etmek istiyorsanız, servisimiz bu konuda size yardımcı olacaktır.

İlgili Konular

Kar lastiği varken zincir kullanmaya gerek var mı?

Kar lastiği varken zincir kullanmaya gerek var mı?

Kar lastiği aracın soğuk havalarda yol tutuşunu arttırmak için kullanılmaktadır. Yoğun kar yağışı ve buzlanmalarda aracın çekiş gücü azalmaktadır. Güvenli bir sürüş için zorlu hava koşullarında gereken önlemlerin alınması gerekmektedir. Bu güvenlik önlemlerinden biri kar lastiği diğeri ise lastiklerde zincir kullanımıdır. Temelde aynı amaç için kullanılan kar lastikleri ve zincirler bazı durumlarda kafa karıştırıcı olabilir. Kar lastiğinin kullanımı esnasında zincir kullanıma ihtiyaç duyulmadığı düşünülmektedir. Kısmen doğru olan bu durumda bazı istisnalar bulunmaktadır.

Rehbere git

Aks Arızası Belirtileri

Rehbere git
Aks Arızası Belirtileri
Kış şartlarında hangi lastikler daha iyi tutunma sağlar?

Kış şartlarında hangi lastikler daha iyi tutunma sağlar?

Hava sıcaklıkları 7 derecenin altına düştüğünde kış lastiği kullanımına geçilmesi gerekmektedir. Zorlu hava koşullarında kullanılan kış lastiği kaygan zeminde daha iyi yol tutuşu sağlamaktadır. Güvenli bir sürüş deneyimi lastiklerin yol tutuşunun iyi olması gerekmektedir. Bu yüzden mevsime ve araç modeline uygun olan lastik seçimi yapılmalıdır. Kış aylarında kullanılan lastik özel yapısı sayesinde kaygan ve zorlu zeminlerde konforlu bir sürüş sağlamaktadır. Kış lastiklerinde olması gereken özellikler şu şekildedir;

Rehbere git

Lastiğin ısınmasının en büyük nedeni nedir?

Lastik neden ısınır sorusunu müşterilerimizden oldukça fazla duyuyoruz. Özellikle de yaz aylarında lastik ısınmasından dolayı servisimize gelen sürücülerimizin sayısı artıyor. Aracınızın lastikleri mevsimlerin değişmesine karşı çok hassastır. Kışın soğuk havanın lastik basıncını düşürmesi gibi, sıcak yaz aylarında da lastik basıncınız artar. Lastik basıncındaki artış iki faktöre bağlıdır. Birincisi, yaz aylarında havada çok daha fazla nem ve sıcaklık olmasıdır. Nem çoğu zaman lastiklerinizi kötü etkiler. Çok nemli olmayan günlerde bile, yüksek sıcaklıklar sebebiyle lastik ...

Rehbere git
Lastiğin ısınmasının en büyük nedeni nedir?