Araç Fren Onarımı

Araç Fren Onarımı

Araç fren onarım, aracınızın freninde meydana gelen çeşitli aksaklık ve problemlerin çözümü için gerekli olan onarımdır.

Bilindiği üzere araç frenleri, motorlu araçların durdurulması ve yavaşlaması için en önemli ekipmandır. Lastiklerin bulunduğu kısımda yer alan fren diskine gerçekleştirilen baskı ile aracın durması sağlanır. Bazı araçlarda fren disko öndeyken bazı araçlarda ise arkadadır. Ancak nerede olursa olsun daima sürtünme ile durma eylemi gerçekleşmektedir. Araç fren onarımlarının düzenli bir şekilde gerçekleştirilmemesi ciddi problemlere neden olur. Bu doğrultuda fren onarımlarının periyodik bir şekilde yapılması gerekir. Adana Fren Tamir, Bakım Servisi, Çukurova Fren Tamircisi ihtiyaçlarınız için sizlere profesyonel servis hizmeti sunmaktayız.

Araç Fren Onarımı Ne Zaman Yapılır?

Araç kılavuzunuzda belirtilen servis planına uyun. Yılda en az bir fren muayenesi/servisi şiddetle tavsiye edilir. Frenler ertelenecek bir şey değildir. Gıcırdama, yavaşlama sırasında titreşim ve süngerimsi bir fren pedalı, tümü acil müdahale gerektirir. Bu tür semptomlar tamir edilmediğinde genellikle daha pahalı onarımlara yol açar.

Fren Bakımına Neler Dahildir?

Araç fren bakımı esnasında eğitimli teknisyenler, aracınızın durdurma sistemini tüm yönleriyle sızıntı, aşınma ve hasarlı bileşenler açısından inceler. Her bir bireysel test, genellikle çok noktalı bir incelemede bir nokta olarak bilinir. Bir denetimdeki noktaların sayısı firmadan firmaya göre değişebilir. Ancak gözlemledikleri şey büyük ölçüde aynı kalır. Genel olarak fren bakımında aşağıdakilerin incelenmesi gerekir.

Fren Hidroliği
Bir arabayı durdurmak hidroliğe bağlıdır ve fren hidroliği kelimenin tam anlamıyla sistemin can damarıdır. Pedala basmak sıvıyı hatlardan geçmeye zorlayarak bileşenlerin tekerleklere doğru genişlemesine ve aracı durdurmasına neden olur.
Fren hidroliğinizin ne sıklıkla değiştirilmesi gerektiği, sürüş alışkanlıklarınız ve ısı ve nem gibi çevresel değişkenler gibi bir dizi faktöre bağlıdır. Çoğu araç, fren hidroliğini izlemek için göstergeler veya sensörler sunmaz. Bu nedenle, sıvınızın sertifikalı bir oto tamircisi tarafından kontrol edilmesi çok önemlidir.

Fren Balataları
Çeşitli metallerden yapılmış fren balataları, fren pedalına her basıldığında rotoru sıkıştırır. Fren balataları tipik olarak 20.000 ila 40.000 mil arasında, belki de yüksek kaliteli fren balatalarıyla çok daha uzun süre dayanır.

Kaliper
Disk fren sisteminin bir parçası olan kaliperler, fren pedalına basıldığında fren balatalarını rotorlara doğru iter. Balatalar ve rotorlar arasında ortaya çıkan bu sürtünme, aracı yavaşlatır ve nihayetinde durdurur.
Aşınmış fren rotorlarını değiştirmek için çok uzun süre beklemek, kaliperlere ekstra baskı uygular. Kaliperler, bileşenler birbirine paralel değilse, düz olmayan rotorlara sürtünerek, durmalar sırasında direksiyon simidinde hissedilebilecek bir titreşim oluşturur.

Rotor
Bu metal diskler, tekerlekler hareket halindeyken döner. Rotorlar tekerlek tertibatının arkasında bulunur ve bazen aracın jantlarından görülebilir. Fren pedalına basmak, rotorun her iki tarafındaki kıskaçları etkinleştirir.

İlgili Konular

Kızdırma Bujisi Arızası

Kızdırma Bujisi Arızası

Kızdırma bujisi, özellikle dizel motorlu araçlarda, motorun soğuk hava koşullarında bile verimli bir şekilde çalışmasını sağlayan kritik bir bileşendir. Bu bileşenin doğru çalışmaması, aracın performansını ve güvenilirliğini önemli ölçüde etkileyebilir. Kızdırma bujisi arızalarının belirtilerini, nedenlerini ve bu arızaların aracınıza verebileceği zararları ayrıntılı bir şekilde ele alacağız. Ayrıca, bazı markalarda daha sık rastlanan buji problemlerine özel olarak da değineceğiz. Kızdırma bujisi arızalarını erken teşhis etmek, aracınızın daha uzun ömürlü olmasını ve yolda ...

Rehbere git

Lastiğin ısınmasının en büyük nedeni nedir?

Lastik neden ısınır sorusunu müşterilerimizden oldukça fazla duyuyoruz. Özellikle de yaz aylarında lastik ısınmasından dolayı servisimize gelen sürücülerimizin sayısı artıyor. Aracınızın lastikleri mevsimlerin değişmesine karşı çok hassastır. Kışın soğuk havanın lastik basıncını düşürmesi gibi, sıcak yaz aylarında da lastik basıncınız artar. Lastik basıncındaki artış iki faktöre bağlıdır. Birincisi, yaz aylarında havada çok daha fazla nem ve sıcaklık olmasıdır. Nem çoğu zaman lastiklerinizi kötü etkiler. Çok nemli olmayan günlerde bile, yüksek sıcaklıklar sebebiyle lastik ...

Rehbere git
Lastiğin ısınmasının en büyük nedeni nedir?
Adana Oto Sanayi Sitesi

Adana Oto Sanayi Sitesi

Adana oto sanayi sitesi bünyesinde verilen hizmetler bir araç için tüm gereksinimler anlamını taşımaktadır.

Rehbere git

Silindir Kapağı Çatlağı

Silindir kapağı çatlağı araç performansını etkileyen ciddi bir sorundur ve Bosch Car Service ile güvenle onarılabilir.

Rehbere git
Silindir Kapağı Çatlağı