Oto Bilgisayarlı Arıza Tespiti

Oto Bilgisayarlı Arıza Tespiti

Oto bilgisayarlı arıza tespiti, aracınızdaki sorunu daha kısa sürede çözerek bakım – onarım sürecinde avantaj sağlar.

 Sorunun daha pratik bir şekilde belirlenmesini sağlayan bilgisayarlı arıza tespiti aynı zamanda maliyetlerin de düşmesinde yardımcıdır.  

  Otomobiller mekanik sistemlerden oluşsa da sistemin bağlı olduğu bir elektronik yapı vardır. Bu yapı araçtaki bütün hareket ve sorunların tespit edilmesini sağlar. Bu anlayışla tercih edilen oto bilgisayarlı arıza tespit çözümleri sayesinde araçtaki sorunu bulmak kolaylaşır. Teknolojik bir yaklaşım olması kadar araç bakım ve onarımında standartlaşmış bir alternatif olmayı da başarır. Oto Bilgisayarlı Arıza Tespiti, Adana Çukurova Araç Arıza Tespit işlemleriniz için servisimizden online randevu oluşturabilirsiniz.

Oto Bilgisayarlı Arıza Tespiti Nasıl Gerçekleşir?

Arıza tespiti genellikle gözle kontrol edilerek gerçekleşen bir süreç olarak bilinmektedir. Ancak bazı arızaların gözle ya da teknik kontrollerle belirlenmesi oldukça güçtür. Bu tür zorlukları aşmak adına tercih edilen bilgisayarlı araç tespit işlemleri beklentileri tam anlamıyla karşılayacak bir hizmettir.
Bilgisayar bağlantısının araç elektronik biriminde bulunan soketlere yapılmasıyla ilk aşama tamamlanmaktadır. Daha sonra bilgisayardaki programın çalıştırılmasıyla araçtaki elektronik arızaların belirlenmesi mümkün olur. Bilgisayar ekranına yansıya arızalar teknik ekip tarafından incelenerek değerlendirilmektedir. Bilgisayar bağlantısı çıkarılarak belirlenen sorunlara müdahale süreci başlar.
Bilgisayarın tespit ettiği arızalar titizlikle onarılarak aracın sorunsuz çalışması amaçlanmaktadır. Onarım tamamlandığında oto bilgisayarlı arıza tespiti sona ermez. Çünkü bilgisayar bağlantısının tekrar yapılarak sorunun giderilip giderilmediği incelenmektedir. İncelemeler sonunda arızaların giderildiğinden emin olunduğunda hizmet sona ermiş olur.

Bilgisayarlı Arıza Tespiti Hangi Sorunlara Yöneliktir?

Bilgisayarlı arıza tespit işlemleri elektronik arızaların bulunmasında oldukça önemli bir rol oynar. Bunun yanı sıra mekanik parçalarda, egzoz sisteminde ve yakıt sistemi arızalarında ortaya çıkacak sorunları da bilgisayar yardımıyla tespit etmek mümkündür. Arızaların daha kısa sürede tespit edilmesi ve aynı hızda tamir edilerek giderilmesi adına bu alternatifi tercih etmek önemlidir.
Klasik tamir ve bakım süreçleri çerçevesinde maliyetlerin artması mümkün olurken arızanın tam olarak tespiti mümkün olmayabilir. Bu da aracın ciddi manada hasar görmesine yol açar. Teknoloji ve verimlilik odaklı bu alternatifle en ideal sonuçlara ulaşmalı ve bütçe dostu hizmet almalısınız.

İlgili Konular

Aks Arızası Belirtileri

Aks Arızası Belirtileri

Rehbere git

Otomatik Şanzıman Beyni Arızası Belirtileri

Rehbere git
Otomatik Şanzıman Beyni Arızası Belirtileri
Kış şartlarında hangi lastikler daha iyi tutunma sağlar?

Kış şartlarında hangi lastikler daha iyi tutunma sağlar?

Hava sıcaklıkları 7 derecenin altına düştüğünde kış lastiği kullanımına geçilmesi gerekmektedir. Zorlu hava koşullarında kullanılan kış lastiği kaygan zeminde daha iyi yol tutuşu sağlamaktadır. Güvenli bir sürüş deneyimi lastiklerin yol tutuşunun iyi olması gerekmektedir. Bu yüzden mevsime ve araç modeline uygun olan lastik seçimi yapılmalıdır. Kış aylarında kullanılan lastik özel yapısı sayesinde kaygan ve zorlu zeminlerde konforlu bir sürüş sağlamaktadır. Kış lastiklerinde olması gereken özellikler şu şekildedir;

Rehbere git

Lastiğin ısınmasının en büyük nedeni nedir?

Lastik neden ısınır sorusunu müşterilerimizden oldukça fazla duyuyoruz. Özellikle de yaz aylarında lastik ısınmasından dolayı servisimize gelen sürücülerimizin sayısı artıyor. Aracınızın lastikleri mevsimlerin değişmesine karşı çok hassastır. Kışın soğuk havanın lastik basıncını düşürmesi gibi, sıcak yaz aylarında da lastik basıncınız artar. Lastik basıncındaki artış iki faktöre bağlıdır. Birincisi, yaz aylarında havada çok daha fazla nem ve sıcaklık olmasıdır. Nem çoğu zaman lastiklerinizi kötü etkiler. Çok nemli olmayan günlerde bile, yüksek sıcaklıklar sebebiyle lastik ...

Rehbere git
Lastiğin ısınmasının en büyük nedeni nedir?