Oto Kış Bakımı

Oto Kış Bakımı

Oto kış bakımı, aracınızın kış aylarında çok daha güvenilir bir şekilde kullanılmasını sağlayan bakımlardır.

Bu nedenle yaz aylarının bitimi ve sonbahar aylarına gelindiğinde oto kış bakımı için harekete geçmekte fayda vardır. Peki, araç kış bakımı nasıl yapılır?

Oto Kış Bakımı Nasıl Yapılır?

Araç kış bakımı ile ilgili tüm detaylar aşağıdaki gibidir.

Filtrelerinizi Kontrol Edin
Arabanızın uzun ömürlü olması için önemli olan ve düzenli olarak değiştirilmesi gereken bir dizi filtre vardır. Motor hava filtrenizi, kabin hava filtrenizi ve yakıt filtrenizi hasar veya tıkanıklık açısından kontrol edin ve gerekirse değiştirin.

Kemerlerinizi ve Hortumları Kontrol Edin
Soğuk havalar kauçuğu sertleştirebilir ve/veya zarar verebilir. Bu nedenle kayışlarınızda ve hortumlarınızda hasar olup olmadığını kontrol etmeniz önemlidir. Hortumlarınızda sertleşme, yumuşama, sızıntı, çatlak, kabarma veya diğer görsel hasar olup olmadığını kontrol edin ve kayışlarınızda gevşeme, çatlak, yıpranma veya parlama olup olmadığını kontrol edin. Kayışlarınızdan birini değiştirmeniz gerekiyorsa, yeni kayışın kaymasını önlemek için gergi ve kasnakları da değiştirmeniz gerekebilir.

Aydınlatmanızı Kontrol Edin
Herhangi bir sorunu belirlemek için tüm dış ve iç aydınlatmayı kontrol edin. Aracınızın aydınlatması arızalı olduğunda, diğer sürücüler durmak veya dönmek istediğiniz mesajını almayabilir. Son sonuç felaket olabilir.

Motor Yağı Değişimi
Motor yağı, motorlu taşıtlarda motor dişlilerinin birbirine sürtmesini engelleyen ve yakıt tasarrufunu sağlayan bir sıvıdır. Ancak bu sıvının özelliğini kaybetmesi ya da tükenmesi halinde aşınma söz konusu olabileceği gibi yakıt harcaması da ciddi seviyelere ulaşabilmektedir. Motor yağı değişimi sayesinde tüm bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak mümkün olacaktır.

Fren Kontrolleri
Fren, motorlu taşıtlarda güvenilir sürüş için gerekli sistemlerden bir tanesidir. Aracın doğru noktada durması ve kazalara engel olması adına fren sisteminin kusursuz çalışması gerekir. Ancak kullanıldıkça sorunlara yol açabilecek olan fren sisteminin periyodik bakımlarda kontrolü şarttır. Sürüş güvenliğini sağlayan fren ile alakalı gerekli kontroller yapılmazsa kazaların kaçınılmaz olacağı unutulmamalıdır.

Elektrik Aksamı Kontrolleri
Motorlu taşıtlar yakıtla çalışsa da ateşleme sisteminden klimaya kadar pek çok parça elektrik enerjisiyle çalışmaktadır. Bu nedenle de elektrik aksamı aracın en önemli bölümlerinden bir tanesidir. Aküden güç alan ve araç performansını destekleyen elektrik aksamı da oto kış bakımı esnasında dikkatle test edilmektedir. Olası bir sorun durumunda da müdahale edilmektedir.

İlgili Konular

Otomatik Şanzıman Beyni Arızası Belirtileri

Otomatik Şanzıman Beyni Arızası Belirtileri

Rehbere git

Lastik değişimi kaskoyu bozar mı?

Kasko aracın herhangi bir hasar alması durumunda zararların karşılanması için yaptırılan sigorta işlemleridir. Bu sigortanın amacı araç sahibinin uğrayacağı zararların telafi edilmesidir. Kaskoyu yaptırmak zorunlu değildir fakat yaptıran araç sahiplerinin avantajlı olduğu bir durumdur. Kasko genel olarak trafik kazaları, aracın yanması, aracın herhangi bir parçasının çalınması ve ferdi kayıpları güvence altına almaktadır. Araç için yaptırılan kasko bazı durumlarda geçersiz hale gelebilmektedir. Lastik değişimi kaskoyu bozar mı sorusu bir çok sürücünün merak ettiği konular a...

Rehbere git
Lastik değişimi kaskoyu bozar mı?
Baskı Balata Arızası Belirtileri

Baskı Balata Arızası Belirtileri

Rehbere git

Turbo Arıza Belirtileri

Rehbere git
Turbo Arıza Belirtileri